Avoinna AINOASTAAN VARUSMIEHILLE ma-su klo 17.00-20.30

1939

Valmistui nykyinen Sotilaskotirakennus Puolustuslaitoksen toimesta. Rakennus palveli lottakahvilana Niinisaloon jo 1935 perustetun kertausharjoituskeskuksen miehille. Sotien ajan rakennus toimi lottakahvilana, kanttiinina ja reserviupseerikoulun oppilaskunnan toimintakeskuksena

1944

Lotta Svärd – järjestö lakkautettiin minkä jälkeen toimintaa jatkoi Lottakahvilassa sotilaskotiliitto Niinisalon sotilaskotiyhdistyksen perustamiseen asti, jolloin lyhyen väliaikaisen toimintapaikan jälkeen kyseinen kiinteistö siirtyi yhdistyksen haltuun.

Niinisalon sotilaskotiyhdistys RY: n perustaminen.

Suomen sotilaskotiliiton tavoitteena oli saada aikaan paikallisyhdistykset niille paikkakunnille, joilla toimi sotilaskoti Lotta Svärd - järjestön lakkauttamisen jälkeen.

1947

22.10. Alustava kokous, jonka päätöksenä oli se, että oli ryhdyttävä toimenpiteisiin sotilaskotiyhdistyksen perustamiseksi Niinisaloon.

26.10. Niinisalon sotilaskotiyhdistyksen perustava kokous

1.11. Avattiin sotilaskoti Niinisaloon. Toimi aluksi puolustuslaitoksen sen käyttöön luovuttamassa miehistötuvassa, mutta siirtyi ennen pitkää pysyviin tiloihin entiseen vuonna 1939 valmistuneeseen Lottakahvilarakennukseen. Lopullisen kodin tunnelman Niinisalon sotilaskotiyhdistys sai, kun puolustusministeriö luovutti lokakuussa 1953 sotilaskotirakennuksen ja kellarin yhdistyksen käyttöön.

1962

Maaliskuussa saatiin valmiiksi mittava peruskorjausohjelma. Laajennetun sotilaskodin luovutus – ja virallinen avajaistilaisuus. Lisätiloja saliin ja näyttämölle sekä uusi kirjasto, hiljainen huone, puhelinkopit, kokoushuone, vierashuone, henkilökunnan asunnot ja leipomo

1982

Kesäkuussa jälleen uudistetun ja korjatun sotilaskodin tupaan tuliaiset. Myyntilinjasto oli uudistettu. Keittiö saanut täysin uudet tilat, jolloin leipomo siirtyi entisen keittiön paikalle. Kellarin varastosta tehtiin henkilökunnan sosiaalitilat. Asunnot yläkerrasta poistettiin, ja  niihin tiloihin sijoitettiin toimistot sekä sisarten että tykkimiestoimikunnan kokoushuoneet. Kirjastosiiven alakertaan valmistui musiikkikirjasto. Korjausvaihe toteutettiin työllisyysvaroin.

1994     

Leipomon remontti

1995 - 1996

Linjasto muuttui kaksipuoleiseksi ja samalla saatiin käyttöön toinen kassapiste.

1995 - 1997

Kirjasto, musiikkikirjasto ja toimisto remontoitiin ja sisustus uusittiin.

1997

Lokakuussa vietettiin Niinisalon Sotilaskotiyhdistyksen 50-vuotisjuhlaa sotilaskodin tiloissa. Juhlapuhujana oli Elisabeth Rehn. Juhlassa naulattiin ja vihittiin käyttöön yhdistyksen lippu.

2003

Keittiön ja tiskihuoneen saneeraus (sis. uuden tiskilinjan).

2005

Salin näyttämötilojen remontti ja salin pöytäpintojen uusinta.

2006

Sotilaskodin eteistilojen remontti.

2007

Juhlittiin yhdistyksen 60-vuotisjuhlaa sotilaskodin ja varuskunnan uuden muonituskeskuksen tiloissa. Juhlapuhajana oli Isä Mitro ja juhlakonsertissa Varuskuntasoittokunnan solistina oli Tommi Metsäketo. Yhdistys toimi myös Sotilas-kotiliiton syyskokouksen emäntäyhdistyksenä.

2011

Hankittiin uusi myyntiauto - Pikkumunkki 2011 -, jolla pystytään viemään varusmiehille sotilaskotipalvelut maastoharjoituksiin ja muihin varuskunta-alueen ulkopuolella oleviin tapahtumiin. Myyntiauton hankintahinta oli       170 000 euroa.